perjantai 8. tammikuuta 2010

Isoäitien peruja

Hetkiseksi vielä viime vuoteen, joka ei näemmä käsityösaavutuksiltaan ollut kovinkaan kummoinen.

Sain joululahjaksi kauniin ripsiliinan, jolle ei vielä ole aivan arvoistansa paikkaa. Muisti virkistyi kuitenkin sen verran, että havaitsin aikoinani ylioppilaslahjaksi saamani kahviastiaston käyvän liinan kanssa hyvin yhteen.




Arabian kahviastiasto on äitini mummon peruja, ja toistaiseksi se makaa "kapiokirstussa" säilössä, eli tilanteessa on sikäli hieman lavastuksen makua. Hento vaaleanpunainen ja harmaa kulkevat kuitenkin mukavasti käsi kädessä!




Hieman toisenlaisen värimaailman äärelle olen päässyt näitä tilkkuja tehdessäni. Isoäidin neliöitä sain loman aikana virkattua 72 kappaletta ja niistä pitäisi muotoutua pienikokoinen pötköttelyalusta rotinaviemisiksi. Aloitin kyseisen peiton virkkauksen jo aiemmin syksyllä, mutta suorakaiteen virkkaus olikin melko haastavaa. Peitto muistutti alkumetreillä lähinnä kolmiota, joten purkupuuhien jälkeen päädyin neliöihin. Katsotaan kuinka tässä vielä käy, palojen liittäminen on vasta aluillaan.



2 kommenttia:

  1. onpas kaunis kuppi! vaik ei tietenkään vedä vertojaan miun millenium kattaukselle.. ;)

    p

    VastaaPoista
  2. No mietipä, miten hankala ois lausua astiaston nimi, joka ois lähinnä muotoa "tuhatyhdeksänsataaluvunpuoliväli". Millenium on siis pop!

    VastaaPoista