maanantai 3. lokakuuta 2011

Onnen tähti otsalla

Harmaana ja sateisena alkanut lokakuun ensimmäinen viikko antoi kuitenkin toivoa, kun keli kirkastui päivän mittaan. Senpä vuoksi pyrin saamaan asialliset hommat ajoissa purkkiin, jotta ehtisin vielä valoisaan aikaan nappaamaan kuvan tästä pienestä neuletyöstä. (Ja sanottakoon, ettei muutaman sentin levyisestä neulekaistaleesta omassa päässä saa kovin runollista materiaalia, mutta tässä se silti on!)


Harmaa helmineuleinen panta oli oivallinen pikkutyö, johon sain hukutettua parin  hieman erivärisen harmaan lankakerän loppua. Askaroin pantaa varten heijastinkukan, mutta tarkemmin asiaa pohdittuani alkoi tuntua, etten ole sellaista kukka pipossa -tyyppiä. Korurasiasta löytyi kuitenkin ystävän valkosavesta valmistama tähti, joka sopii minusta työn värimaailmaan kivasti. Idean pantaan sain Kalastajan vaimo -blogista.


Tänä syksynä tein siinä mielessä poikkeuksen, etten aloittanut uutta harrastusta. Aikaisemmat harrastukset ovat toki olleet mukavia, rakkaita ja kehittäviä omalla tavallaan, mutta pikkuhiljaa niistäkin alkoi tulla enemmän tai vähemmän suorituksen kaltaisia. Ja kun vielä opiskelijan kirjoissa olevana saan jatkuvasti kehittää itseäni valmistuminen kepin päässä porkkanana heiluen, ei oikein jaksa hamstrata suorituspisteitä vähäisellä vapaa-ajallaan. Senpä vuoksi päätin keskittyä uudelleen neulomiseen. Itseäni on hieman harmittanut, että neulemaailman trendit liukuvat ohi ja kun ehdin harkitsemaan jotakin neuletta, joka olisi juuri nyt todella "in", ehtii  aina tulla uusia. 

  

No, tällaisena yhden neuleen ihmeenä olen kuitenkin nyt huomannut, että neulekorissa on tällä hetkellä mittaviakin projekteja työn alla! Ja olen lisäksi käynyt jo kahdesti neuleillassa! Kaksi tuntia pelkkää neulomista, uskomatonta! En edes uskaltanut ajatella, että paikallaan kököttäminen lankakerien ja inspiroivien kirjojen ja lehtien ääressä voisi olla niiiin terapeuttista, mutta kyllä vaan, olen tainnut kuitenkin hurahtaa neulomiseen uudelleen. Ja hyvä niin, sillä pidän siitä. :)

5 kommenttia:

  1. Ihana tuo panta! :) On pitäny iteki tehä tuommonen joku samantapainen, mut en oo löytäny viel oikein hyvää mallia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ainakin tänä aamuna päähine oli hyvä lisä, lämmitti mukavasti. :)

    VastaaPoista
  3. Siun pitää siis kulkea edellä aikaasi, et sit ku oot saanu jonku neuleen valmiiks, ni siitä tulee "in" just sillä hetkellä. :)

    t. Piia

    VastaaPoista
  4. Tuossapa onkin ideaa! Täytyy vaan miettiä, että mikä vois olla tulevaisuuden juttu neuleiden saralla? Ehkä villahaalarit aikuisten koossa? :D

    VastaaPoista
  5. Joo! Kannattaa ehkä laittaa sit napit etupuolelle, ettei tarvii tuoda saksia joka kerta ku haluu ulos asusta. :D

    Muutenkin voisit tehdä enemmän käsitöitä, et tänne blogiin tulis useemmin päivityksiä! :D

    t. Piia

    VastaaPoista