keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Lokaa kuukauden verranKerroin aiemmin saamastani käsityöaiheisesta läksiäislahjasta. Ja tässäpä tämä. Esimieheni oli lounaskeskustelun pohjalta valinnut tämän kirjan sekä lahjakortin, jolla saan tarvikkeita. Kirja on kattava, siinä on perusteet niin neulomisesta kuin huovutuksesta sekä tilkkutöistä. Haastavuutta lisää se, että käsittääkseni kirjassa neuvotaan neulomaan juuri sillä "väärällä" tavalla, tai ainakin kuvat vaikuttavat erilaisilta, kuin mihin olen tottunut. Kun seuraavan kerran hämmästelen brittinaisten langanheittoa, voin katsastaa oikeaoppisen viskauksen kirjasta!


Paraphernalia-sukka Regian galaktisesta langasta on ollut pidemmällä jo jonkun aikaa. Sukasta tulee melkoisen napakka. Ja kiertäen tehty joustin oli ajaa miut ohuilla puikoilla hulluuden partaalle, mutta siitäkin selvittiin. Työssä edistymistä hidastaa tenkkapoo eräässä kohtaa ohjetta ja tätä ongelmaa olen nyt noin kuukauden päivät hautonut. En kovin aktiivisesti, ymmärrättehän. Toisin sanoen neule on korissaan kiltisti odottamassa inspiraatiota...
Tällä haavaa olenkin keskittynyt virkkaukseen. Projektissa on tarkoitus tuhota täsmäasein isompi kasa lankaa ja lahjoittaa se sitten aikanaan eteenpäin. Pääasia, että yksi kassillinen lankaa saadaan tästä yksiöstä ulos! Huomasin muutoinkin, että tällaiset pitkälliset projektit, joiden ohje ei vaadi ajattelutyötä, sopivat toistaiseksi hyvin käsityöksi. Voin virkata rivin silloin, toisen tällöin. Tosin en ollut virkannut mitään pitkään aikaan, joten hetken jo luulin, että joko peukalostani lähtee pala pois, tai siihen kasvaa jotain lisää. Nyt nahka on onnekseni jo sen verran paksu, että jälkeä syntyy ilman suurempia kipuja!
Ensisijaisena projektina on kuitenkin parantua pitkittyneestä flunssasta joka alkaa pitemmän päälle jo raastaa hermoja. Viltin alla makaaminen ei edistä opintoja, ja se on kyllä outoa.

3 kommenttia:

 1. Saitpa kivan lahjan! Toivottavasti flunssa menee pian ohi.

  VastaaPoista
 2. Miun flunssassa alkaa olemaan yhtä montaa muotoa, kuin tuossa sukassa on värejä, ja loppua ei näy.

  Muuten, lanka on siun antamaa joululahjalankaa parin vuoden takaa, koitan saada siitä nyt jotain valmista, hieman viiveellä. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se flunssa siitä sisulla talttuu. Hih, tunnistin kyllä langan heti <3 Kiva että on päässy puikoille! Toivottavasti nähtäs viel täs syksyn aikana.

  VastaaPoista