keskiviikko 17. helmikuuta 2010

VauvanpeittoPikkuinen vauvanpeitto valmistui rotinaviemisiksi helmikuun alussa. Isoäidin neliöitä oli 72 kappaletta ja kooltaan ne olivat noin 8x8 cm. Pohdiskelin, olisiko peiton pitänyt olla hieman suurempi, mutta näytti siltä, että puolimetrinen pikkumies mahtuu peitolla pötköttelemään ainakin näin alkuun. Ja myöhemminhän paikallaan olo ei varmaan kiinnostakaan niin paljon?Lankana käytin ruskeaa Mandarin Petitiä ja vihreää Garn Studion Safrania. Koukku oli kokoa kolme. Peiton taakse oli tarkoitus kiinnittää vielä ruskea puuvillakangas, jotta peite olisi esimerkiksi vaunuissa käytettynä lämpimämpi. Taustakangas jäi kuitenkin pois, sillä aloin epäillä, ettei sen kiinnitys joustavaan virkattuun reunaan onnistuisi siististi.Tämä työ oli mittavin hetkeen. Lankaa jäi vielä, joten ehkä siitä syntyy vielä vaikkapa pieniä neuleita jatkossa. Vauvoja on tulossa lähipiiriin useampikin. Seuraavaksi kuitenkin lapasia ja pipoja aikuisille ystäville!


7 kommenttia:

 1. Kaunis peitto ja kauniit värit!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Henna-täti! <3

  Ozzy ja toi äiti

  VastaaPoista
 3. Hienot värit ja värisuunnittelu!

  VastaaPoista
 4. Tämä on todella hieno, kauniit värit ja ne miellyttää silmiä.:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Värisilmä on näemmä ollut kunnossa. :)

  VastaaPoista
 6. Mulla alkoi tänään projekti samaisten isoäidin neliöiden kanssa: tavoitteena täysimittainen päiväpeitto, johon tulee vaatimattomat 122 neliötä! Nyt niitä on kansassa neljä. Tulin siis ottamaan oppia ja katsomaan mallia, miten neliöistä saisi yhtä säännöllisen kauniita, kuin tässä!

  VastaaPoista
 7. Ooh, onnea ja tsemppiä koitokseen!

  Mitään kummempaa vinkkiä miulla ei noihin neliöihin ole, mutta muutaman harjoittelukappaleen jälkeen alkaa yleensä syntyä sellaisia standardoituja yksilöitä. Ja ennen liittämistä taisin silittää nuo neliöt, näin niiden kiinnittäminen oli helpompaa.

  Tuollaisten neliöiden virkkaus on kyllä kivaa puuhaa varsinkin nyt syksyisinä iltoina. Ja yhden neliön ehtii hyvin virkata lyhyessäkin ajassa ja samalla edistää projektia.

  VastaaPoista