tiistai 5. huhtikuuta 2011

Luovuuden kuumaliimalähteillä

Ystäväni järjestivät kollektiivisen askarteluiltapäivän, joka kantoi nimea Arts&Shits. Oletus oli siis, että hienojen, itse tehtyjen luomusten lisäksi saattaa syntyä muutama huti.


Tarkoituksena oli tuoda mukanaan tykötarpeita, joista voi askarrella vaikkapa koruja, kortteja ja mitä kukin keksii. Minut oli kruunattu iltapäivän viralliseksi askarteluohjaajaksi, sillä omistan kuumaliimapistoolin (joka on siis oikeasti pitkäaikaislainassa vanhemmiltani). 


Suosituin askartelun kohde olivat korvikset ja rintakorut. Valmiisiin korvakorupohjiin kiinnitettiin kuumaliimalla mm. nappeja ja vetoketjun vetimiä. Tintti-figuuri muuntautui  rintakoruksi, kun sen selkään liitettiin rintakorupohja. Myös vanhat korut saivat uusia koukkuja ja koruarsenaalit kasvoivat näin rytinällä.


Itse askartelin ompelulangasta ja markka-aikaisista sydänpaljeteista ketjun, jonka laitoin viikonlopun Kimalle-teemajuhliin päähäni parin pinnin avulla.

Parin tunnin käryyttämisen jälkeen totesimme, että kuumaliimapistoolin tulisi kuulua jokaisen naisihmisen kotiin. Sillähän liimaa vaikka mitä! Tuokio oli varsin onnistunut, muistaakseni vain yksi onnistui levittämään liimaa myös sormiinsa...

Arts&Shits -iltapäivän Strömsö-henkisyyttä lisäsivät muffinsit, espresso ja hyvä, askarteluun virittävä musiikki!

1 kommentti: