tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kesämatka Kristiinankaupunkiin (och samma på svenska)

Harrastin viikonloppuna maakuntamatkailua ja tutustuin Suomen läntisiin osiin. Kaakkois-Suomen kasvattina maisemat olivatkin aivan erilaisia ja ajoin tuntui, kuin olisi siirtynyt ulkomaille. Strömsö-henkisen matkani kohokohta oli Kristinestad, eli Kristiinankaupunki.


Kristiinankaupungissa ehdin vierailla viikonloppuna jopa kahdesti ja tieni vei molemmilla kerroilla kaupungin ehdottomaan helmeen, Café Vinkeliin. 


Vinkel sijaitsee aivan Kauppatorin laidalla ja sinne on helppo löytää. Kivijalassa sijaitsevan kahvilan yhteydessä on myös valloittava sisustukseen keskittynyt pieni myymälä. 

 
 

Olisin voinut ihastella myymälän harkittuja asetelmia vaikka kuinka kauan, mutta kahvilan puolen herkut vetivät puoleensa erityisen tehokkaasti. Kuvassa suklaata ja valkoista suklaata sisältävä cookie-kakku, joka on sisältä hieman tahmea ja keksimäinen. Taka-alalla on mutakakkupohjainen tummaa suklaata, vadelmaa ja tuorejuustoa sisältävä herkku.


Kakkuannoksista selvittyämme kiertelimme vielä hieman kaupungilla matkaseuran kanssa. Meneillään oli kesämarkkinat ja hulinaa riitti, sillä paikallislehdestä muistan lukeneeni, että kojuja taisi olla useamman sadan metrin verran.Löysimme myös Vinkelin Pakarituvan, jossa on mahdollisuus majoittua, mikäli kaupungissa haluaa viettää pidemmän aikaa. 


Halusimme myös käydä katsomassa Kissanpiiskaajankujaa sen erikoisen nimen vuoksi. Meille kerrottiin, että se on Suomen kapein kuja, jossa saa ajaa autolla! Itse en kyllä lähtisi kokeilemaan, auto voisi olla hieman karsitumpi malli kyseisen kujarallin jälkeen...Kristiinankaupunkia voin suositella lämpimästi kesälomakohteeksi. Onhan se hyväksytty ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina Cittaslow -verkostoon! Ja mikäli matka käy Kristiinankaupungin sijaan pääkaupunkiimme, voi Vinkelin sisustuspuoleen tutustua myös siellä, sillä Vinkel Homes löytyy Helsingistä osoitteesta Tehtaankatu 7.

Lisätietoja:

 Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti