sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Värejä

Kuluneena talvena halusin pukeutua myös muihin väreihin kuin mustaan ja harmaaseen. Vielä syystuulten puhaltaessa ostin keltaiset langat ja mallailin niitä maiharin kaveriksi.

Pipo valmistui melkein ajallaan, mutta melkoiset määrät lisää lankaa, Mad Menejä ja Downton Abbeyta tarvittiin, jotta pipon kaveriksi saatiin myös huivi.


Kaulahuivi
Lanka Debbie Blissin Blue Faced Leicester Aran, väri mustard, Kerä
Mallina kaksoishelmineule 60 silmukalla
Mitat n. 30 cm x 230 cm


Vaikka tikuttamista riitti, olen kyllä ollut erityisen tyytyväinen tähän! Varsinkin kuluneella viikolla viiman käydessä mereltä tämä oli hyvä vetää nenään asti suojaksi. Ja villan voittanutta ei ole myöskään silloin, kun istuu yli-ilmastoidussa luentosalissa.



Talven aikana olen myös kunnostautunut kukkien sidonnassa. Oppia on saatu Töölössä jouluasetelmista ja pari viikkoa sitten keväisten kimppujen sidonnassa. Tulppaanikimppu kesti reilun viikon napakkana, kun kimpun antoi ennen sidontaa imeä itseensä vettä käärepaperi ympärillään reilun tunnin (näin varret eivät retkahda, vaan imevät itseensä vettä aivan ylös saakka). Sen jälkeen paperi poistettiin ja kimppu sidottiin ns. spiraalimalliin. Joukkoon valitsin mustikan varpuja. Lopuksi kimpun ympäri sidottiin nauha ns. floristin solmulla ja tadaa, kukat ilostuttivat hieman vetoisalla ikkunalaudalla todella pitkään, kun vettä muisti vaihtaa ajoittain. Lisäksi leikkasin kerran kukille uuden imupinnan. (Opin myös, että tulppaaneiden imupinta leikataan aina tasaiseksi, ei viistoksi. Näin kukka ei hörppää liikaa vettä ja venähdä liian nopeasti lisää pituutta.)


Aurinkoista palmusunnuntaita kaikille!



2 kommenttia:

  1. Kaunis kimppu! Ja huivikin on nätti. Mie en tiennykään, et tulppaaneihin pitäs leikata suora pinta. Muistan tuon ens kerralla.

    t. Piia H.

    VastaaPoista
  2. Wau! Siustahan on tullu oikeen floristi! Hienoa hienoa! :)

    VastaaPoista