keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Se oli kuin leikkiä

Asiallisia hommia on ihan riittämiin. Sen vuoksi ajattelinkin "kanailla päättömästi" ja tein reilun vuorokauden mittaisen pääkaupunkiin suunnatun retken. Kun nyt alkuviikkokin on tuntunut kovin tahmealta, ajattelin piristää itseäni muistelemalla mukavaa hengähdyshetkeäni.


Helsingissä käppäily oli kuin pieni yllätysseikkailu. Alkuun pahoittelin, etten ottanut mukaani karttaa, mutta ajattelin löytäväni kohtuullisen suuntavaiston avulla sinne, minne haluaisin. Tämä osoittautui yhdeksi parhaista päätöksistä, sillä löysin monta kivaa juttua lähinnä niin, että "eksyin" paikalle.

Ensimmäinen parhaista eksymisistäni tapahtui, kun muistelin vuosi sitten nähneeni kivan kahvilan, jonne en tuolloin ehtinyt piipahtaa. Kyseessä oli Bulevardin kahvisalonki, joka tarjoili viikonloppuaamuisin runsasta aamiaista. Aamupala oli hintava, mutta sisälsi vaikka mitä herkullista. Kuvaan ehti jälkiruoaksi tarjoiltu jogurttiherkku, jota on pakko kokeilla joskus kotonakin. Herkku sisälsi mm. hunajaa, hedelmiä, maustamatonta jogurttia ja minttua. Jogurtin ja tuoreen mintun sekä hunajan yhdistelmä oli suorastaan mieltä ylentävä!


Italialaisten turistien jutustellessa ympärillä ja auringon siivilöityessä ikkunalaudan kasveihin juuri sillä oikealla tavalla, saatoin kuvitella itseni jonnekin hieman Helsinkiä kauemmas!


Heti seuraava yllätyseksyminen tapahtui Design Districtin alueella, jossa oli keväiset ulkomarkkinat. Pöydissä oli vaikka mitä ihanaa, mutta tyydyin vain ottamaan mukaani paikalla jaetun gerberan. Myöhemmin päivällä samoilla seuduilla harhaillessani huomasin myös yläilmoissa liehuvat kauluspaidat!Päivän muuhun ohjelmaan sisältyi Samu-Jussi Kosken haastattelun seuraaminen Skannon liikkeessä, Vanhan ylioppilastalon muotimyyjäisissä pyörähtäminen, Ravintolapäivän sivusta seuraaminen ja lopulta oman, pienen piirin ravintolapäivä ystävän uutukaisessa tuvassa. Viikonloppu päättyi 10 kilometrin hölkkähuipentumaan, kun selvitin tieni maaliin Naisten kympissä! Mahtava loma ulkomailla!


Niin, ja blogin hienosti uudistunut ilme on veljen käsialaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti