tiistai 31. toukokuuta 2011

Terveisiä yrttitarhasta

Löysin toukokuun alussa olleilta paikallisilta käsityö- ja kierrätysmarkkinoilta lusikasta tehdyn yrttimerkin. Yrttimerkkejä voi tilata myös netistä Beloved-sivustolta ja mikäli lusikoihin haluaa oman tekstin, sekin onnistuu! Omani on jälkiruokalusikasta tehty merkki, mutta markkinoilla näin myös ruokalusikoista tehtyjä, suurempia, merkkejä.

Kun oli yrttimerkki, oli hommattava kasvikin. Ostin varmuudelta kaksi ruukullista basilikaa ja istutuksen jälkeen sijoitin ruukun ikkunan ääreen. 


Taannoisen Helsingin matkan aikana koko kasvi oli pitkin ruukun kylkiä kun saavuin kotiin. Olin kyllä reilulla kädellä kastellut kasvin istutuksen yhteydessä, mutta näin jälkikäteen olen huomannut, että kyseinen yrtti imee vettä aivan mahdottomasti. Olenkin kastellut basilikaani ns. altakasteluna ja niin hartaasti, että jokainen irrotettu lehti ruokaa maustamaan on kyllä tarkoin mietitty! 
 

Innostuksen mintun kotikasvatukseen sain Bulevardilla nautitusta jogurttiherkusta. Minttua joutuu hieman tukemaan langalla, mutta muuten se on pärjännyt ruukussa mukavasti eikä ole yhtä janoinen kuin ruukkunaapurinsa.


Sekä basilikaa että minttua olen käyttänyt aina kun mahdollisuus on tullut. Viimeviikon illallisvieraat toivat mansikoita mukanaan ja marjarahkan kanssa tuore minttu oli melkoinen hitti!
2 kommenttia: